El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona considera que la ciutat està "més bruta" que fa un any i que no s'està actuant amb prevenció per evitar la plaga de rates ni d'altres animals o insectes. La portaveu del PSC, Pia Bosch, va recordar que des de fa un any hi ha una empresa de neteja amb un nou contracte que es diu "Girona + neta", però que en canvi la "ciutat està més bruta".

La cap de l'oposició va indicar, per exemple, que durant la pluja de dimecres els embornals van quedar col·lapsats de fulles caigudes feia dies i que ningú havia recollit. "Gastem un deu per cent més en neteja però l'estat dels carrers és pitjor. No tot està igual però en general està més bruta, sobretot a la perifèria", va assenyalar Bosch.

Va afirmar que barris com Torre Girona estan "en estat d'abandonament". "Hi ha més vegetació però ningú es dedica al manteniment ni a la neteja. Els veïns han de sortir a netejar davant les seves portes", va explicar. També va citar Mas Ramada, al sector est de la ciutat, com un cas semblant. Respecte del centre, va lamentar que no s'estigui fent la neteja dels carrers amb aigua al Barri Vell, tal com s'havia dit.

També va esmentar el control de la jardinera que al seu parer tampoc es fa: "Hi ha parcel·les municipals que no tenen el manteniment que caldria". Va referir-se a zones de Montilivi i de Torre Gironella.

En aquest sentit, va recordar que aquest "abandonament" provoca també més plagues. "Hem rebut avisos de la presència de rates als ?carrers i a les cases en diferents barris de la ciutat", va declarar la representant socialista. "És inacceptable que a la Girona del segle XXI no es faci el manteniment que s'ha de fer i hi hagi rates. Per als veïns ni per als turistes. Ni per la salut pública ni per imatge de ciutat es pot tolerar que això continuï així", va etzibar. I va posar èmfasi en el fet que "no es fa el control sistemàtic i rotatiu al clavegueram de cada barri". Va assegurar haver rebut queixes de veïns de Montilivi, Sant Narcís, Güell, Mas Ramada i l'Eixample, entre altres.

Bosch va comparèixer en una roda de premsa acompanyada pels regidors socialistes Sílvia Paneque i Àngel Quintana. Paneque, que pertany al membre del consell d'administració de l'empresa Girona +Neta, va exposar un seguit de xifres: "el pressupost municipal d'aquest 2012 destina 20 milions d'euros a neteja i manteniment de la ciutat, cosa que representa pràcticament el 40% del pressupost en despesa corrent. Així cada habitant paga 207 euros anuals i una família de quatre habitants ha de destinar 830 euros anuals, uns 69 euros mensuals, a aquesta despesa".