El conflicte entre l'AMPA de l'escola Josep Madrenys de Vilobí d'Onyar (Selva) i el Consell Comarcal segueix obert després que la reunió mantinguda aquest dimecres amb el director dels serveis territorials d'Ensenyament no hagi acabat amb acord. L'associació continua demanant que el Consell Comarcal els cedeixi la gestió del menjador per així poder mantenir l'empresa que ja han contractat perquè els dóna un millor servei però l'ens els ha respost que no poden fer excepcions i que cal continuar amb Scolarest, l'empresa a qui han prorrogat el contracte un any més a l'espera que es convoqui un nou concurs. Sí que s'ha acordat crear una comissió de seguiment on l'AMPA també en formaria part.

"Els ajudarem en el que faci falta però mentrestant volem la gestió del menjador", explica el president de l'AMPA de l'escola Josep Madrenys, Carles Fité, que ha valorat molt positivament la reunió mantinguda aquest dimecres amb els representants d'Ensenyament i el Consell Comarcal, encara que no han obtingut la resposta que esperaven.

I és que el Consell Comarcal s'ha negat a cedir-los el servei de menjador tot dient que es vol mantenir el servei actual. Segons paraules del seu president, Robert Fauria, es vol continuar amb l'actual model de gestió amb la idea d'oferir-lo a tota la comarca de forma mancomunada. "No volem fer excepcions que trencarien aquesta línia d'actuació que se segueix en tots els serveis que gestionem", ha dit durant la reunió. Fauria s'ha mostrat obert a millor tots aquells aspectes que facin falta, mantenint, això sí, la gestió del menjador.

Per la seva banda, el director dels serveis territorials d'Esenyament, Albert Bayot, ha ratificat la competència del consell en la gestió dels menjadors escolars a la comarca i ha proposat als representants de l'AMPA poder participar en el control del servei del menjador a través de la comissió de seguiment que entrarà en funcionament en els pròxims dies per solucionar les possibles disfuncions del servei.

Bayot ha donat una setmana a l'AMPA per tenir una resposta a la proposta que els han fet en considerar que la situació és "inadequada" i que cal assegurar que el servei es presti amb les "màximes garanties sanitàries i de seguretat".

Una nova assemblea de pares

L'AMPA té previst exposar els continguts de la reunió en la pròxima assemblea de pares que es farà demà a les nou del vespre. Durant l'assemblea, s'haurà de votar si es continua oferint el servei alternatiu fora del recinte escolar i que actualment es fa a la Sala dels Passos Perduts del teatre, després que l'Ajuntament els cedís l'espai. També es plantejaran si poden afrontar la indemnització que el Consell Comarcal diu que hauria de pagar en cas que rescindís el contracte amb l'actual empresa, un aspecte que es podria estudiar tot i que entenen que és un "error" del mateix consell a l'hora de negociar les condicions de la pròrroga.

Fité ha recordat que els pares han perdut la "confiança" amb l'empresa que els dóna el servei a l'escola, ja que des de fa anys que se'n venen queixant. Davant les acusacions d'haver "estirat massa la corda" en oferir un servei alternatiu i fora del recinte, des de l'AMPA es defensen tot dient que "és trist haver hagut d'arribar a aquest extrem però el que ha passat és que durant anys ens han estat ignorant", es lamenta el seu president.