La processó del Sant Enterrament és una recreació històrica, de manera que si en època de Jesucrist els soldats romans eren només homes, «té lògica» que es respecti la tradició. Aquest és l'argument que dóna el president de la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies, Narcís Reixach, per explicar que les dones no puguin vestir-se de manaia, després que ICV-EUiA demanés una «reflexió» a l'equip de govern (CiU) sobre la subvenció de 54.000 euros que l'entitat rep malgrat no garantir la paritat. Reixach va lamentar que els Manaies hagin estat objecte d'una «picabaralla» política i assegura que la seva entitat no té res en contra les dones.

El portaveu ecosocialista, Joan Olòriz, va qüestionar que l'Ajuntament subvencioni una entitat que organitza activitats -concretament, la desfilada de Manaies- que no estan obertes a les dones. Olòriz va considerar que algunes tradicions estan «antiquades» i que no es correponen a la realitat actual. Per això, va demanar al consistori que busqui una fórmula per «reflexionar» sobre la qüestió. Puigdemont li va respondre que el govern de CiU no ha fet res «que els anteriors governs no fessin» i va considerar que els Manaies són «un actiu de la ciutat». A més, va recordar que es tracta d'una entitat privada.

El president de la Confraria afirma rotundament que l'entitat «no està en contra de les noies», i recorda que la majoria de vestes i integrants de la cavalcada de Reis són dones. «El que passa és que en aquella època no hi havia cap dona que portés la cuirassa», assenyala. Reixach indica, a més, que la major part dels 54.000 euros de subvenció es destina a la cavalcada de Reis, on hi ha un 70% de dones, i no als Manaies.

Reixach admet que diverses dones han plantejat aquesta qüestió a l'assemblea, però que no s'ha arribat a votar «perquè sempre han entès les explicacions que hem donat». Recorda, a més, que l'assemblea és sobirana i que és ella qui hauria de prendre la decisió.