Una ofrena floral amb motiu del 72è aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys és el gest de recordatori que l'Ajuntament de Girona li ha volgut dedicar aquest migdia a la plaça que duu el seu nom. Davant del monòlit dedicat a la seva persona, l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, ha subratllat que va ser víctima d'una "venjança criminal" per "haver-se mantingut fidel a la voluntat d'un poble". És per això que el seu exemple, ha dit, ha de recordar a polítics i institucions que el seu "únic senyor" és el poble i que cal estar molt atents a allò que opina i decideix. L'acte ha comptat amb la presència dels representants d'alguns partits a l'oposició,com és el PSC i la CUP.

Durant el seu discurs, l'alcalde ha manifestat que la celebració d'enguany esdevé "especialment important" pel conjunt del país i ha subratllat que els polítics "tenen l'obligació moral de tirar endavant" allò que el poble "opina i decideix" per damunt de les circumstàncies i les conjuntures del moment.

L'acte ha comptat amb la presència d'una quarantena de persones, entre representants del món polític municipal i els portaveus del PSC, Pia Bosch, i la CUP, Jordi Navarro. També hi han assistit un grup d'alumnes de l'escola Migdia de Girona. Després de l'ofrena, s'ha cantat l'himne d'Els Segadors.

L'homenatge del PSC

El recentment elegit cap de llista del PSC per Girona a les pròximes eleccions del 25-N, Juli Fernández, ha presidit també una ofrena floral minuts després que ho fes el consistori al mateix indret. En el seu discurs, ha fet èmfasi en la lluita que el president Companys va mantenir per defensar valors com ara la "igualtat" i la "cohesió" així com els valors de la nació catalana. Per altra banda, ha declarat que en els moments actuals Companys "estaria preocupat" per la "marginalitat" i la "desigualtat" d'oportunitats que viu el país arran de la crisi i ha defensat que cal seguir lluitant per tal que Catalunya tingui cada cop més reconeixement en el món global. També li ha dedicat unes paraules d'agraïment, per haver "aportat tant al país" i per haver fet que el país sigui el que és actualment gràcies a ell i altres persones com ell, ha dit.

Fernández ha assistit a l'acte acompanyat de Iolanda Pineda -número tres- i la portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, així com altres membres del partit.