L'Ajuntament de Salt presentarà al ple municipal de dilluns vinent una proposta de modificació de les ordenances fiscals per l 2013 que no suposaran cap increment per als ciutadans ni en les taxes ni en els impostos. El tinent d'alcalde de l'àrea econòmica i serveis generals de l'Ajuntament de Salt, Albert Casellas, va explicar que «els canvis que es proposen no afecten el contribuent».

Les úniques modificacions respecte a les taxes i impostos vigent aquest any seran qüestions tècniques. En aquest sentit es va referir, per exemple, a l'adaptació que s'ha de fer a l'òrgan de la Diputació Xaloc per tal que no hi hagi criteris diferents.

Nous impostos en les obres

També va indicar que en algun punt, com el pagament dels impostos a l'hora de fer obres en habitatges tindrà un ventall major de tipologies. D'aquesta manera, els sol·licitants podran ajustar-se més al permís per l'obra concreta i se'ls hi podrà aplicar un coeficient en relació al pressupost total a pagar menor i més ajustat. Fins ara, només hi havia el permís d'obra per la façana i per l'interior de l'habitatge.

Aquesta congelació es produeix després que l'any passat el nou govern aprovés un increment mitjà del 3,5% en les taxes i els impostos municipals. El consistori també va elaborar una nova ordenança de tinença d'animals que obligava els propietaris a censar-los i a pagar 20 euros anuals. Aquelles ordenances es van votar amb els suport de totes les forces municipals, a ecepció del regidor del PP, Felip Gil, que hi va votar en contra.