L'Ajuntament de Girona va presentar ahir, a la Fira de Mostres, el primer segell de qualitat d'empreses de turisme actiu de la ciutat, impulsat pel consistori conjuntament amb tretze empreses voluntàries de sectors com el ciclisme, guies de natura i coneixement del medi, caiacs, multiaventura, running, trekking i vols en globus.

L'acte va servir també per presentar l'aplicació mòbil Girona Rutes, desenvolupada per l'Ajuntament gironí i Sitem, que permet la consulta interactiva dels punts d'interès i itineraris a Girona i els seus voltants. Tota la informació es pot visualitzar sobre un mapa interactiu, a través d'un llistat ordenat per distàncies, a través de la realitat augmentada o mitjançant l'ús de codis QR associats als diferents elements d'interès sobre els terrenys. Concretament, els itineraris de Girona que es poden consultar són el de la Ruta de la Pedra, el Camí dels Àngels, el Camí de Sant Miquel, l'Itinerari de l'anella Verda i els Ecosistemes.

Al mateix estand de Turisme Actiu, situat dins de la secció Trek&Walk, també hi ha present l'Agència de Desenvolupament Turístic de l'Aireja, que promociona un territori d'alta muntanya amb gran tradició d'activitats de turisme actiu. Durant tots els dies que dura la Fira, porta a terme diferents sortejos com ara el de tres paneres gastronòmiques i obsequis d'activitats de turisme actiu.

Aquests actuacions s'inclouen dins del projecte Res'pir, cofinançat per fons europeus. El principal objectiu del projecte és desenvolupar en els territoris participants un procés de qualitat tot promovent una oferta de turisme actiu i de natura sostenible.