Els Mossos d'Esquadra van aixecar una acta de sanció a la barraca del club de bàsquet Uni Girona de la Copa, la tercera aquest any, per venda d'alcohol a un menor d'edat.

Els fets van succeir la matinada de diumenge i l'acta només fa referència a un cas de venda d'alcohol a un noi de 16 anys. Des de l'entitat, van lamentar "profundament" els fets i van assegurar que tots els cambrers tenien experiència d'altres anys i demanaven els carnets d'identitat.

La barraca ja tenia previst no ?obrir durant el vespre i nit de diumenge perquè coincidia amb un partit que juga el club de bàsquet. No obstant, des de l'Ajuntament de Girona van ressaltar que l'entitat s'enfronta a una sanció d'entre 150 a 300 euros tal com marca la normativa que regula la zona de la Copa i pot quedar dos o tres anys exclosa del sorteig per tornar a tenir barraca.

Des del club Uni Girona van assegurar que van prendre totes les mesures i que van activar tots els mecanismes de seguretat possibles perquè no succeïssin aquesta mena d'incidents.

Divendres passat, els Mossos també van comunicar que havien aixecat dues actes a les barraques de les associacions de veïns Torre de Taialà i del Club Bàsquet Sant Josep per vendre alcohol a menors.

En aquest cas, les entitats es van reunir amb el consistori i van acordar que podien continuar l'activitat tot i que no podien vendre cap tipus d'alcohol.

Precedents l'any passat

L'any passat, l'Ajuntament també va detectar tres casos similars. Es tractava de la barraca de l'Atletisme Girona, la del GEiEG i la del sindicat UGT.

En el cas de les dues primeres, les entitats va demanar disculpes públicament i van poder obrir de nou, això sí, sense vendre alcohol. En el cas de la UGT, el sindicat va recórrer la decisió de l'Ajuntament i les dues parts no van arribar a cap acord. L'ajuntament va fer tancar la barraca.