L'Ajuntament de Girona aplica des d'avui una nova modificació de la regulació semafòrica de l'eix format pel carrer de Barcelona en el tram que va des de la plaça Poeta Marquina fins a la ronda de Ferran Puig. L'objectiu de la mesura és millorar la coordinació i la fluïdesa del trànsit de vehicles. Aquest tram del carrer de Barcelona és un punt de congestió habitual. Els canvis inclouen un comptador als semàfors pers als vianats que volen creuar la carretera.

El consistori vol facilitar la incorporació dels vehicles dels accessos: el carrer Álvarez de Castro, la plaça Poeta Marquina i la plaça Marquès de Camps. La intenció de la nova regulació és tancar els moviments d'entrada a la zona i buidar-ne l'interior per tal de facilitar la incorporació dels vehicles dels accessos: el carrer Álvarez de Castro, la plaça Poeta Marquina i la plaça Marquès de Camps.

La modificació permetrà que quan es posin en vermell els semàfors per a vehicles serà diferent segons el sentit de circulació. Així, els vianants veuran que malgrat que els vehicles que circulen en un dels sentits de la marxa ja tenen vermell, els que van en el sentit contrari encara tenen verd i, per tant, encara no poden travessar el carrer.

Per informar els vianants que estiguin esperant per travessar, es posaran uns comptadors que marcaran el temps de semàfor vermell que els queda pendent i, per tant, el temps que han d'esperar-se per travessar, una mesura que ja va avançar Diari de Girona.

La nova òptica es col·locarà en el lloc on hi ha el verd en el semàfor dels vianants i farà les dues funcions: verd de vianants amb silueta i comptador de temps per al vermell. Els vianants podran veure en tot moment el temps de vermell que falta per fer el canvi i que es posi el seu semàfor en verd.