L'Ajuntament de Girona té previst reunir-se properament amb els propietaris de l'edifici on hi havia l'antiga central elèctrica l'Aurora per tal que l'aprofitin per a ús comercial. Una sentència recent del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha resolt que la finca ha de retornar a l'edificabilitat que li va atorgar el Pla General de l'any 2002, i que correspon a 4.381 metres quadrats, tot i que n'hi ha construïts més des de fa molts anys.

La finca, situada a Pedret, i a tocar del riu Ter, ha estat motiu de litigi urbanític des de fa deu anys i, fins i tot, hi havia un projecte per obrir-hi una discoteca amb una capacitat primer per a 1.500 persones i posteriorment per a 750. Una opció que va provocar el rebuig frontal de molts veïns. Anteriorment, fins i tot s'havia parlat de crear-hi un museu d'arqueologia industrial.

Una primera sentència de 2008 del mateix tribunal ja qüestionava que l'aleshores conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, hagués canviat de criteri respecte dos anys enrera, quan era l'alcalde de la ciutat. En el Pla General de ?l'any 2002 va l'edificabilitat de la parcel·la i el 2004, per un recurs dels amos, la va augmentar. L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) va denunciar una requalificació de la zona perquè considerava que es volia desenvolupar un sector malmetent i urbanitzant uns terrenys "de gran valor natural ubicats en zona inundable". La nova sentència, però, ho fa retornar tot als paràmetres del Pla General.

Això deixa fora del planejament uns quants metres quadrats ja existents des de fa dècades, tot i que no suposaria cap enderroc però si un bloqueig d'ara al futur. Les negociacions entre l'Ajuntament i els amos suposarien que la parcel·la guanyaria edificabilitat amb una modiciació del Pla General que, de fet, correspondria a la seva superfície actual, amb la condició que l'ús de l'edifici fos inequivocament comercial. El regior d'Urbanisme, Carles Ribas, ha explicat que els amos ja han descartat l'ús recreatiu i d'oci nocturn. El representant municipal considera que una activitat comercial potent serviria per lligar el barri de Pedret i el Pont Major amb la resta de la ciutat just en un punt on queda en suspens. A més, s'aprofitaria un edifici singular que ara queda mig amagat. Es tracta del punt on hi ha un restaurant argentí i una gran superfície comercial.

Passeig al costat del riu

L'equip de govern, però, pretén que els propietaris de la finca facin un seguit de concessions a l'Ajuntament. La modificació del Pla general que planteja l'Ajuntament permetria als amos assegurar l'edificabilitat real de la finca i donar un ús a l'immoble.

Aquest augment d'edificabilitat, xifrat en uns 3.000 metres quadrats, s'hauria de compensar per dues vies. Per una banda haurà de cedir un quinze per cent corresponnent a l'aprofitament mitjà. Per altra banda una quantitat econòmica. Tot plegat serviria per generar un passeig enmig d'una gran àrea verda entre el pavelló del Pont Major i la mateixa Aurora. S'allargaria el carril bici que desemboca des de Celrà i les Gavarres i es faria un mirador amb vista directa al riu Ter.