Els comerços que recorren l'eix comercial de Girona obriran aquest dissabte fins a les fins a les onze de la nit, amb motiu de la celebració del Comerç de Nit, que per primera vegada se celebra sota el paraigües de l'Associació Girona Centre Eix Comercial. La iniciativa dóna el tret de sortida a la campanya de Nadal i coincideix amb l'encesa de les llums, prevista a les sis de la tarda.

Girona Centre ha fet una crida a la participació de tots els socis, un total de 300 comerços aproximadament que dinamitzaran els negocis a títol individual amb diferents propostes com ara degustacions. L'associació ha organitzat diferents activitats i l'actuació de grups musicals que s'aniran desplaçant des de les 21.00 hores fins les 22.30 hores. La Nit inclou la música de CanyesTres, l'Associació Coral Pla de Girona, Carles Bech Jazz Grup, Nàiade, Demassiardi i els timbalers d'en Pere Botero, entre altres.

D'altra banda, després de l'acord entre els comerciants i Mercagirona, s'ha organitzat "l'Entruita't", una idea del majorista de fruites i verdures on s'hauran de fer truites amb productes del mercat. Així mateix, el Girona FC participarà amb l'autobús promocional del Club, amb jugadors de l'equip.

El president de l'associació, Josep Maria Noguer, confia que la iniciativa sigui "un bon impuls a la campanya de Nadal, un èxit per al comerç i per a Girona".

El Comerç de Nit inclou promocions, premis i sortejos. Els hotels, bars i restaurants adherits a l'associació d'hostaleria Girona Radial oferiran un 10% de descompte als clients que presentin un val de compra realitzada aquest dia als establiments de l'associació comercial.

D'altra banda, l'agrupació de comerç ha preparat un reguitzell d'activitats nadalenques a partir del 22 de desembre: cantada de nadales, tallers i jocs infantils, i les carpes dels Reis Mags a on es recolliran les cartes dels Reis . També el sorteig de 100 tortells de reis farcits d'euros entre les compres fetes des de la Comerç de Nit i fins al 23 de desembre.

Comerç solidari

A través de la targeta de pagament i fidelització Girona, Comerç i Hostaleria i gràcies amb l'Obra Social La Caixa es destinarà un euro de cada compra feta al desembre a Aldees Infantils SOS, Càritas Diocesana de Girona i la Fundació Banc dels Aliments. D'altra banda, el comerç participa en la iniciativa "La Il·lusió no caduca", una campanya de recollida de joguines i material didàctic per a infants de Font de la Pólvora. Aquesta campanya comença aquesta setmana. Així mateix el comerç participarà en la campanya de Càritas posant a disposició dels clients guardioles de l'entitat.