Tres empreses han presentat una proposta a l'Ajuntament de Girona per tal d'aconseguir el servei del trenet turístic. El termini per presentar ofertes va acabar dijous i ara l'Ajuntament haurà d'estudiar-les per adjudicar la gestió a una d'aquestes empreses.

Els criteris d'adjudicació tindran en compte el millor cànon ofert (el mínim és 34.000 euros i el màxim 100.000 euros), així com criteris mediambientals i de millora de seguretat. Les tarifes per als viatgers seran aplicades per l'empresa concessionària prèvia autorització de l'Ajuntament. No obstant, no podran superar en cap circumstància, l'import de 4,50 euros per persona. Així mateix, hi haurà tres modalitats de tiquets: el tiquet individual per a adults, el tiquet individual per a nens fins a sis anys i el tiquet de grup, amb un mínim 15 persones. El nou servei estarà preparat per a persones discapacitades i es reservarà almenys una plaça amb dimensions suficients per a una cadira de rodes.

El ple de l'Ajuntament, va aprovar al setembre el plec de clàusules del contracte de gestió del trenet turístic. Va engegar el procés després que hagués estat funcionant amb el servei prorrogat durant 18 anys i amb el mateix preu. Dues empreses van presentar al·legacions durant el procés d'exposició pública. Una és l'empresa que ha gestionat el servei aquests divuit anys: Carrilets Turístics de Catalunya. El seu represetant, Marc Fuertes, va explicar ahir que no s'han presentat i va assegurar que el concurs estava "polítitzat" amb l'objectiu de treure-li el servei perquè ell, a Lloret de Mar, és d'una altra formació política, el grup Millor, que ha estat denunciant irregularitats del govern de CiU. A més, va apuntar que si l'Ajuntament ara tirava endavant un concurs era per petició de Transports Pujol. De fet, l'altra empresa que va al·legar era Transports Pujol, que al final tampoc s'hi ha presentat. El seu gerent, Jaume Pujol, va explicar ahir que ells van ser els que van alertar a l'Ajuntament de Girona que un contracte, segons les normatives europees, no es podia anar prorrogant eternament i que el servei havia de ser de lliure concurrència.

Pujol va indicar que un cop se sàpiga el cànon de l'empresa guanyadora, es podrà multiplicar aquests diners pels anys que l'anterior empresa ha tingut el servei, i se sabrà quan ha deixat de guanyar el consistori aquests anys.