L'ONG Intermón Oxfam va celebrar ahir la seva trobada amb els col·laboradors de Girona, per tal de donar a conèixer les dades d'aquest darrer any. Enguany, els 4.466 socis i donants de la institució a les comarques gironines han aportat 652.240 euros a l'organització.

La presentació de les dades es va emmarcar dins de la Setmana de la Transparència i va anar a càrrec dels voluntaris d'Intermón a Girona ciutat. L'organització va destacar que ha destacat especialmetn la resposta a diverses emergències de grans dimensions, com la de la Banya d'Àfrica i la del Sahel. En aquest sentit, van destacar que, davant la crisi alimentària a l'Àfrica de l'Oest, es van poder anticipar i van arribar als afectats abans que la situació fos extrema.

En total, l'actuació d'Intermón Oxfam durant el curs 2011-2012 ha permès tirar endavant 76 programes que han beneficiat 5,4 milions de persones de 41 països, superant els 3,4 milions de l'exercici anterior. Més de 78.000 persones s'han sumat a les campanyes de sensibilizació i més de 218.000 han comprat productes de comerç just.

Segons indiquen, la societat espanyola es va mostrar especialment solidària davant d'emergències com la de la Banya d'Àfrica, durant la qual es van recaptar 8,5 milions d'euros. Entre tots els Oxfam, es va arribar fins als 84,4 milions. En total, 514.000 persones van sortir-ne beneficiades.