El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona va reclamar ahir a l'equip de govern que compleixi les mocions que s'aproven en els plens municipals. Aquesta petició la van fer l'endemà de l'aprovació en el ple del dilluns d'una moció que demana que l'Ajuntament posi en marxa un pla de xoc que eradiqui la pobresa infantil a la ciutat.

En aquest sentit, els socialistes van incloure un punt on demanven que el pla s'executés sense demora i no quedi aturat tal com ha passat amb altre mocions aprovades com la que va presentar el PSC al ple del passat 11 de juny per l'elaboració d'un "Pla local d'inclusió social i lluita contra la pobresa". Aquella moció també va acordar constituir un espai de partenariat que reunís tots els agents socials ii reclamar al Govern

de la Generalitat que compensi l'Ajuntament de Girona pels recursos extraordinaris que està destinant a donar resposta a les situacions d'emergència social.

Els socialistes recorden que aquest acord de ple del juny no és l'únic que fins al moment no ha complert l'equip de govern de CiU. Segons el PSC pel que fa al conjunt de mocions aprovades des que es va constituir el consistori actual, "l'equip de govern no ha activat molts dels acords presos en temes tan importants com els desnonaments, la renda bàsica de ciutadania, l'agència de promoció econòmica, les energies renovables, el deute de la Generalitat, els centres especials de treball i els plans educactius d'entorn, entre molts altres".

La portaveu del PSC, Pia Bosch, va indicar que la crisi també ha tingut com a conseqüència l'augment de la pobresa infantil a Catalunya i a Girona i que "les retallades de les beques menjador han tingut efectes tant en l'escolarització, l'increment en la malnutrició infantil i en aquesta conjuntura, les polítiques de les administracions públiques han estat insuficients i les entitats del Tercer Sector estan desbordades".