Uns 300 joves membres del Centre Europeu d'Estudiants Jueus (fundació sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les) que celebren una trobada internacional aquests dies a Barcelona van visitar Girona aquest dilluns.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, els va donar la benvinguda a la ciutat, en un acte celebrat al Teatre Municipal. El grup de joves, que van passar el dia descobrint la ciutat, tot el seu patrimoni i la història jueva, tenien entre 18 i 35 anys i provenien de diferents països com: Bèlgica, Anglaterra, Holanda, França, Ucraïna, Romania, Lituània, Itàlia, Suècia, Hongria, Dinamarca, Estats Units, Canadà, Austràlia, Israel, Marroc, Congo i Sud-àfrica, entre d'altres.

Un tresor

L'alcalde de Girona acompanyat per la directora del Patronat del Call, Assumpció Hosta, va animar els joves a conèixer la ciutat, que va definir com "un dels tresors de Catalunya". Carles Puigdemont també va posar en relleu "la forta connexió espiritual de Girona" amb la història i la cultura jueva i va emplaçar el grup a difondre el nom de Girona entre tots els seus familiars i amics.

Un cop va finalitzar l'acte de recepció, la comitiva es va separar en diversos grups i van iniciar les visites guiades al Museu d'Història dels Jueus, el call i per la ciutat.