Un lladre va intentar entrar a un pis la tarda del 31 de desembre a Girona i com que el propietari era dins i va aconseguir passar la clau del pany per impedir-li l'entrada, va intentar tirar a terra la porta a cops de peu. L'estona que va passar-s'hi clavant-hi coces va servir perquè una patrulla dels Mossos d'Esquadra arribés a l'immoble i arreplegués el presumpte lladre quan escapava per les escales després de no aconseguir entrar a l'habitatge. Els agents el van detenir per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

El propietari del pis era a casa seva i es va adonar que algú estava manipulant el bombí de la porta d'entrada. Va passar la clau per evitar l'entrada de l'intrús i va avisar la policia, mentre el lladre quedava fora clavant puntades de peu a la porta. Els agents el van trobar baixant corrents per les escales en actitud molt nerviosa. A sobre hi duia quatre targetes de plàstic dur, una d'elles amb la punta doblegada, susceptibles de ser emprades per obrir portes amb el mètode conegut com el de la radiografia, molt útil per portes que no tenen el pestell passat. A més l'amo de la casa el va poder identificar perquè l'havia vist per l'espiell.

El presumpte lladre és Juan Pablo T.D.S., de nacionalitat brasilera i veí de Girona. El detingut, que té nombrosos antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, quan sigui requerit.