El nou passeig Canalejas tindrà set miradors cap a les cases de l´Onyar

Les obres, amb un cost d'un milió d'euros, està previst que durin sis mesos i faran el carrer més accessible a vianants

 07:38  
Imatge de com està previst que quedi el passeig Canalejas després de la reurbanització.
Imatge de com està previst que quedi el passeig Canalejas després de la reurbanització. ACN

GIRONA / ACN El projecte d'urbanització del passeig Canalejas, situat a la banda esquerra del riu Onyar i a tocar d'una de les vistes més populars de la ciutat, incorporarà miradors cap a les façanes del riu. El projecte preveu que aquest carrer es configuri com un dels múltiples espais de transició, a través dels ponts, cap al Barri Vell. La remodelació del carrer es va aprovar inicialment el passat 4 de gener per Junta de Govern Local i es preveu executar les obres -amb un pressupost de quasi un milió d'euros- al llarg d'aquest any. Els miradors que s'hi construiran permetran convertir el carrer en un lloc privilegiat des d'on contemplar les façanes del riu i, així, en un punt d'obligada aturada per als turiste

El pressupost previst d'inversió és de 999.334,30 euros i inclou, entre d'altres actuacions, la construcció de diversos miradors al llarg del passeig que permetran convertir aquest carrer en un lloc des d'on contemplar, tot al llarg de la seva banda de riu, el nucli monumental de la ciutat. La voluntat del consistori és que el passeig Canalejas es converteixi en un lloc excepcional de pas i acollida de turistes que visiten la ciutat i que sigui un nou punt d'aturada abans d'endinsar-se cap al Barri Vell.

Amb aquest projecte s'adequarà la urbanització del carrer per tal de fer-lo més accessible i transitable. Actualment, el passeig és un carrer convencional, asimètric i amb voreres estretes. La previsió és que les obres durin sis mesos.

L'alcalde, Carles Puigdemont, i el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, han presentat el projecte als veïns del sector en un aquest que s'ha fet aquest vespre al Saló de Descans del Teatre Municipal.

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema