La campanya "Girona 10" torna el 26 i 27 de gener, i ho fa amb novetats: enguany se sortejaran les 1.588 places d'allotjament disponibles entre totes les peticions. Tal com va avançar Diari de Girona, es vol evitar que succeeixi com l'any passat, quan la gran quantitat de peticions va col·lapsar els webs de reserves i molta gent es va quedar amb les ganes de participar-hi. L'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial és conscient que "després de l'èxit de la primera edició, l'oferta de places d'allotjament mai podrà cobrir tota la demanda", però confia que aquest sistema sigui "més just" per a tothom. La filosofia del "Girona 10", però, continuarà essent la mateixa: durant el cap de setmana del 26 i 27 de gener, hotels, restaurants i comerços de la ciutat oferiran productes i descomptes relacionats amb el número 10 per tal de promocionar-se.

Mentre l'any passat es van oferir d'entrada un miler de places hoteleres, enguany s'ha augmentat la xifra i seran gairebé 1.600, ofertes per 27 establiments de la ciutat i rodalies. Tots aquells que desitgin participar en el sorteig es poden inscriure des d'ahir i fins el 14 de gener a les 8 del vespre al web www.girona10.net. El dia 16 es farà un sorteig públic -que es podrà seguir a través de televisió i Internet- entre tots els inscrits, que optaran a una habitació doble al preu de 10 euros per persona en qualsevol dels allotjaments de forma aleatòria. Els organitzadors consideren que aquest sistema és "més just i transparent", ja que tots els inscrits tindran les mateixes oportunitats perquè no hi haurà prioritat per als que s'hagin inscrit abans. "Ens sap molt de greu el que va succeir l'any passat i ens sembla que aquesta serà una manera més justa de fer-ho", va explicar el president de l'Associació, Xavier Nicolazzi. A més, s'espera que el fet d'obrir les inscripcions durant una setmana doni més ressò a l'esdeveniment.

Pel que fa a les reserves de restaurants, en el mateix web es podran consultar els menús i com es poden fer les reserves: per telèfon, per correu electrònic o per ambdós sistemes. Les reserves ja estan obertes i es podran fer fins a cobrir totes les paces disponibles dels restaurants, que estan preparant diversos torns. En total, 52 restaurants oferiran uns 15.000 menús a deu euros.

Enguany, per primera vegada, vuit locals d'oci nocturn s'han sumat a la iniciativa a través del gremi de locals d'oci nocturn (Fecasarm), de manera que oferiran dues consumicions (còctels o combinats) al preu de deu euros.

A més, gràcies a l'Ajuntament de Girona, es faran dos espectacles culturals durant la nit del dissabte 26: Le Croupier-Cabaret Rock a l'Auditori i Les Sixters-Ecclèctiques al Teatre Municipal.

Pel que fa als comerços, funcionaran a través de tres sistemes: fent un descompte lineal del 10%, oferint "productes estrella" a deu euros o oferint "paquets" també a deu euros. A més, per tal de donar més animació als carrers, l'Ajuntament organitzarà diverses fires al Barri Vell durant tot el cap de setmana. Per la seva banda, l'Associació de Comerciants de Sant Narcís regalarà dolços, galetes i cupcakes amb el logotip de Girona 10 per a qualsevol persona que faci una compra superior als 10 euros durant el dissabte.

Igual que l'any passat, els museus tindran entrada gratuïta i obriran fins diumenge a les set de la tarda, mentre que el Mercat del Lleó oferirà diverses activitats gastronòmiques durant el dissabte.

D'altra banda, totes les persones que estiguin pernoctant en els establiments que formen part de la campanya rebran una polsera blava amb la qual podran accedir a diferents avantatges: descomptes en taxis (els trajectes des de l'aeroport costaran 10 euros i hi haurà un 10% de descompte en trajectes interurbans), gratuïtat en les línies d'autobús de Girona i Salt, entrada gratuïta dissabte a la Catedral i Sant Feliu, entrada gratuïta al Centre d'Interpretació del Centre de Visitants del Gironès i visites guiades per Girona amb reserva prèvia.

Per donar més ressò a l'esdeveniment, el Patronat de Turisme convidarà blocaires influents, hi haurà una trobada d'instagramers i un concurs que premiarà les millors imatges a les xarxes socials.