El PSC de Salt demana una qüestió de confiança per Torramadé

La formació socialista deixa entreveure que els regidors que primer van negar els fets en una carta van rebre pressions

 20:02  

ACN El PSC de Salt ha sol·licitat a l'alcalde de la ciutat, Jaume Torramadé, que se sotmeti a una qüestió de confiança després de ser acusat d'un presumpte cas d'assetjament sexual, extorsió i intent de malversació de fons públics. Segons la formació socialista, ja va demanar a l'alcalde que plantegés una qüestió de confiança al desembre, durant la Junta de Portaveus del 12 de desembre i després que Torramadé s'apartés de forma voluntària de la presidència de la Diputació de Girona, però l'alcalde va desestimar aquesta opció. Ara, afegeix, ho demanen públicament després d'haver transcorregut "un temps prudencial per la reflexió".

Pel PSC de Salt, "la quantitat de dubtes generada" per l'aparició de les declaracions del cap de Protocol i Premsa de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, i dels dubtes d'alguns regidors que en un primer moment van signar una carta en què negaven els fets. Segons el grup socialista, el PSC disposa d'informacions sobre "pressions" que haurien rebut aquests regidors per signar el document exculpatori.

En un comunicat, la formació socialista assegura que "Salt també es mereix que els dubtes generats per els seus representants, no afectin a la vida política i ciutadana" i que "la magnitud de les informacions i la repercussió que han tingut posa de manifest que cal posar les eines de transparència en la gestió política".

L'origen del conflicte que va fer abandonar temporalment la presidència de la Diputació de Girona -tot i fer un intent de tornar-hi- i ser destituït de la presidència del partit a les comarques gironines va ser el sopar d'inici de campanya que l'agrupació local de CiU a Salt va fer a Girona. Allà, segons Amador, el president de la Diputació la va assetjar sexualment. Torramadé nega l'acusació i, al seu torn, va denunciar Amador per intent d'extorsió perquè, segons ell, li reclamava 50.000 euros a canvi de guarda silenci i no denunciar-lo.

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema