Les noves tarifes per viatjar en autobús per Girona constaten la intenció de l'Ajuntament de Girona, TMG i l'ATM de potenciar els abonaments en detriment del bitllet senzill. Comprar un sol viatge costa ara 1,40 euros, quan durant el 2012 valia deu cèntims menys. És un augment del 7,7% que Comissions Obres (CCOO) ja ha criticat perquè tot i tenir ser augment "relativament moderat, no s'adequa a la realitat social en un context de greu crisi econòmica que patim a les comarques gironines".

Pel que fa als abonaments, les línies deTMG es congelen o tenen lleugers increments. La targeta multiviatge amb 22 passis valia 20 euros fa un any i ara manté aquest preu, tenint en compte que la pujada de l'IVA marcada pel Govern central, havia provocat que, durant el darrer quatrimestre, el cost de la targeta fos de 20,40 euros. El mateix passa amb abonaments de 66 viatges, on el preu continua en 48 euros, tot i que amb la pujada de l'IVA havia arribat a 48,90 euros.

En canvi, la targeta per a joves de Girona d'entre 13 i 18 anys, té un petit increment. L'1 de gener de 2012, un abonament amb 30 viatges valia 6,30 euros, amb l'increment de l'IVA va passa a 6,40 euros i ara és ja de 6,50 euros. Pel que fa a la multiviatges de 120 tiquets, ha passat en un any de 21 euros a 21,50 euros.

Pel que fa als abonaments de l'ATM tenen també augments de preu. La T-10 que l'1 de gener costava 9,90 euros, ara ja val 10,65 euros. La T-MES, que fa un any tenia un preu de 45,30 euros ara té un cost de 46,15 euros.

CCOO afirma en un comunicat que no comparteix "aquests increments, sobretot, tenint en compte que la nostra proposta era com a mal menor mantenir el preu del bitllet". El sindicat recorda que proposava aplicar mesures de descomptes per les persones en risc d'exclusió, la integració tarifària amb el tren i l'adaptació de la xarxa ferroviària per tal de portar bicicletes, entre altres. D'altra banda, Comissions Obres valora molt positivament la posada en marxa del projecte "Fes Edit" a la Universitat de Girona.