Centenars de turistes de ciutats connectades ara amb Girona per l'AVE com Madrid o Saragossa s'han apuntat a la promoció turística Girona10, que ofereix el cap de setmana del 26 i 27 de gener allotjaments i menús en restaurants de la ciutat per un preu únic de deu euros.

Segons informa el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, la segona edició de Girona10, que té obert un termini d'inscripció del 7 al 14 de gener, compta ja amb 20.000 sol·licituds després de només quatre dies. Nicolazzi espera que, quan el 16 de gener se celebri el sorteig per atorgar les 1.588 places d'allotjament al preu de deu euros de què consta aquesta promoció, el nombre d'inscrits arribi a 50.000 persones.

El president de l'associació hostalera que organitza l'esdeveniment ha explicat que els menús s'atorguen de forma directa en contactar algun dels 52 restaurants que participen en la campanya, però que gairebé la meitat d'ells ja tenen plens els dos torns de menjars que oferiran aquell cap de setmana en el marc del Girona10. No obstant això, els allotjaments es concediran per sorteig després d'omplir un formulari en el web de la promoció per evitar que els usuaris col·lapsin el servidor com va succeir en la primera edició.

Dels 20.000 inscrits provisionals, més de dos-cents procedeixen de Saragossa, segons Xavier Nicolazzi, mentre que "un altre nombre important tot i que encara no comptabilitzat" resideix a Madrid. Nicolazzi atribueix aquesta novetat a l'arribada de l'AVE a Girona, inaugurat dimarts passat, que compta actualment amb uns preus promocionals.

El cap de setmana del Girona10, la ciutat acollirà un bon nombre d'activitats per atreure turistes com música en directe als carrers, fires d'antiguitats, descomptes a les botigues d'un deu per cent o productes al preu únic de deu euros i un viatge de blocaires de turisme i d'usuaris de la xarxa social instagram.