El trenet turístic reportarà 75.000 euros anuals a Girona

L'ajuntament actualitza el contracte perquè durant anys l'empresa que el gestionava pagava només 1.700 euros

 19:49  

ACN L'Ajuntament de Girona ingressarà anualment 75.000 euros pel servei de trenet turístic. El consistori ha adjudicat la gestió del servei a l'empresa Transports Julià, que ha estat la guanyadora del concurs. L'equip de govern va decidir fer un concurs públic perquè, des de 1995, aquest servei l'havia gestionat amb un contracte provisional l'empresa Carrilets Turístics de Catalunya, que abonava a l'ajuntament uns 1.700 euros l'any. Ara, amb l'actualització del contracte, passarà a ingressar 75.000 euros. El concurs, al qual s'hi ha presentat cinc empreses, permet gestionar aquest servei durant cinc anys amb possibilitat de prorrogar-lo a dos més. Els bitllets no podran costar més de 4,5 euros.

El trenet turístic 'Gerió' ha funcionat des de 1995 amb un contracte experimental pendent de formalitzar-se. L'empresa Carrilets Turístics de Catalunya ingressava a l'ajuntament uns 1.700 euros anuals per prestar aquest servei i la resta de beneficis se'ls quedava la pròpia empresa.

Amb l'entrada de CiU a l'ajuntament, l'equip de govern va decidir actualitzar el contracte del servei i va convocar un concurs públic, al qual s'hi ha presentat cinc empreses. El cànon mínim que havia establert l'ajuntament era de 34.000 euros i, segons ha explicat la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, totes les empreses que s'han presentat al concurs l'han superat. La voluntat és que aquests diners vagin directament a fer promoció turística de la ciutat.

La durada del contracte es fixa en cinc anys amb possibilitat de pròrroga per períodes anuals, fins a un màxim de dos anys més. També s'estableix que els bitllets no podran costar més de 4,5 euros per persona i que hi haurà tres modalitats: el tiquet individual adults, el tiquet individual de nens/es (fins a 6 anys) i el tiquet de grup (mínim 15 persones).

El ple del dilluns haurà d'aprovar aquesta adjudicació.

Les millors gorgues de Girona

Millors gorgues de Girona

Petits tresors amagats de la nostra geografia

Et descobrim aquests els més enigmàtics i sorprenents indrets amagats

 

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga Adelante.

 

Els millors restaurants de Girona

Millors restaurants a Girona

Els millors restaurants a Girona

No saps on menjar a Girona? T'oferim una llista dels Millors Restaurants de Girona.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema