El cens d'aus hivernants organitzat ahir per l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona i l'Associació el Blauet va servir per comptabilitzar unes 700 ànecs collsverds i uns 514 esplugabous. El cens es va fer al riu Ter des de Vilanna fins a Medinyà i a ?l'Onyar des de Riudellots de la Selva fins a l'encreuament amb el riu Ter ja al terme municipal de Girona. També es va analitzar el riu Güell, les basses de Salt, les hortes de Santa Eugènia i el Parc de la Devesa. En total hi van participar uns seixanta voluntaris de les dues entitats, en una extensió mai controlada amb anterioritat, segons va explicar Josep Rost, de l'Ateneu Naturalista. Per tant les dades d'ahir no eren comparables amb les d'altres edicions on es va abastar menys terreny.

La quantitat d'ànecs collverds ha augmentat ostensiblement en relació amb l'any passat, quan se'n van veure 513. En canvi, el nombre d'esplogabous s'ha reduït de 784 a pocs més de cinc-cents, concentrats als joncs de les Ribes del Ter a Fontajau. Probablement és degut a una menor cria d'aquestes aus i al fet que han trobat refugi també a Platja d'Aro.

Com a novetat, aquest any es van poder albirar vuit ànecs grisets, una espècie no detectada des de l'any 2000. Se'n va poder veure al riu Ter, al terme municipal de Sarrià, i al Pla dels Socs, de Salt.

Altres ocells que es van poder comptabilitzar durant el dia d'ahir van ser 99 corbs marins, 18 bernats pescaires, una quinzema de martinets blancs, 32 polles d'aigua, 104 gavians, un xarxet, quatre xivitones i dotze cabussets.