La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona ha decidit fer un últim impuls a la campanya de recollida de signatures a favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que defensa la dació en pagament retroactiva, l'aturada de desnonaments i la promoció del lloguer social. Ho fan amb la complicitat de comerços de Salt i Girona que penjaran un cartell a l'entrada on s'informa que també recullen firmes per la causa. Els negocis adherits formen part de l'Associació de Comerciants de Santa Eugènia de Ter i dels Comerciants Francesc Macià Zona Centre de Salt, que s'afegeixen a la llista d'entitats que hi dóna suport. El 25 de novembre acaba el termini i s'espera superar el milió a tot l'Estat.

Aquesta ILP proposa un canvi en la legislació hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament -que amb l'entrega de l'habitatge es cancel·li el deute hipotecari- amb efecte retroactiu, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social. "Són tres demandes de sentit comú que miren pel bé de la ciutadania", assenyala la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, que subratlla que és una forma de participació democràtica per solucionar una situació que "ens afecta a tots".

Els últims en afegir-se a aquesta campanya han estat els botiguers que formen part de l'Associació de Comerciants de Santa Eugènia de Ter de Girona i l'Associacio de Comerciants Francesc Macià Zona Centre de Salt. Els establiments penjaran un cartell com a "col·laboradors" de la iniciativa per intentar arribar al màxim nombre de persones en el tram final de la campanya.

El pròxim 25 de gener acaba el termini de recollida de signatures en favor d'aquesta ILP, que s'enviaran a la Mesa del Congrés dels Diputats després que s'acceptés la petició d'ampliar el termini tres mesos més per dificultats en el procés. La iniciativa va començar el 23 d'abril de l'any passat com a una fórmula per sensibilitzar i conscienciar a la gent de la problemàtica. "S'ha convertit en un clam social", assenyala Afuera, que confia que es pugui arribar a superar el milió de firmes a tot l'Estat, el doble de les necessàries legalment. Des de Girona, preveuen aportar el seu granet de sorra. L'últim recompte s'aproximava a les 20.000 signatures recollides a la demarcació.

A banda dels comerciants, la PAH de Girona també compta amb el suport de la Xarxa pels Drets Socials, el Consell de Presidents d'Escales de Salt, l'Associació de Veïns de Sant Narcís, la Massana de Salt, el Club Botxes de Salt, entre d'altres.