CiU i PP tiren endavant el canvi perquè l´Aurora pugui tenir ús comercial

El ple de l'Ajuntament de Girona també aprova que els solars buits tinguin usos socials

 08:26  

GIRONA | T.C.C. Els vots del PP van servir a CiU per poder tirar endavant l'avanç d'una modificació del Pla General que permetrà que l'antiga central Aurora de Girona tingui ús comercial. La modificació exclou l'ús d'activitat d'oci nocturn (en el passat s'hi volia obrir una discoteca) i inclou també millores en una franja del Pont Major al costat del riu Ter.

Ramon Ceide va explicar que el PSC s'abtenia a l'espera de futures tramitacions i va subratllar alguns dubtes com l'augment del 70% de sostre edificable que preveu la modificació. Joan Olòriz (ICV-EUiA) demanava que el tema es deixés sobre la taula, va lamentar que s'acceptés quasi tot el que demanava el propietari i va recordar que una sentència ja havia tombat els desitjos a la zona de fer-hi la discoteca amb aparcaments. Uns aparcaments que tornen a aparèixer en la modificació del pla. A més, va demanar que es parli amb l'Associació de Naturalistes de Girona (que va guanyar la sentència) i va proposar que se salvi la central elèctrica. El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va indicar que, com Iniciativa, s'abtenien perquè tenien dubtes sobre la compatibilitat del canvi urbanístic amb la sentència.

Carrer per a Lluís M. De Puig
El ple va aprovar per unanimitat una moció del PSC que demanava que Girona dediqui un carrer a Lluís Maria de Puig i organitzar unes jornades europees. A proposta d'ICV es parlarà amb la UdG perquè posin el nom a una aula. La família va ser present al ple.

Solars buits
D'altra banda, el ple de Girona va aprovar per unanimitat una moció d'ICV-EUiA que demanava que s'aprofitin els solars buits per a usos socials. Núria Terés (ICV) va plantejar que es faci un catàleg de les parcel·les que es podrien aprofitar per a usos culturals, esportius, hortes o jardins, entre d'altres. Carles RIbas (CIU) va explicar que ja hi estan treballant (un de la carretera Barcelona és ara un aparcament). I va dir que en els de propietat privada es depèn de la voluntat dels amos

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema