L'Associació de Veïns de Torre Gironella ha denunciat que algú s'està enduent multitud de pedres de la muntanya de la torre d'Alfons XII. Aquest turó va ser, en el passat, un lloc d'extracció de pedres. Moltes pedres es van fer servir per construir cases del Barri Vell i fins i tot de parts de la Catedral de Girona. També però per fer murs de contenció per prevenir esllavissades que puguin perjudicar els camins o carreteres.

N'hi ha molts des de fa molts temps a l'entorn de les diferents carreteres que serveixen per arribar a les parts altes de Les Pedreres i de Torre Gironella.

Segons han explicat alguns membres de l'entitat veïnal de Torre Gironella, molts d'aquests murs ara han estat saquejats i s'hi poden veure els forats i terra remoguda allà on hi havia hagut les pedres. La magnitud és tal que, segons un representant de l'entitat, "es deuen endur les pedres amb carretó".

Aquesta persona assenyalava que aquestes pedres són preuades i que segurament les treuen per vendre-les al mercat negre. Aquesta denuncia la va portar al ple municipal la regidora del PSC, Amèlia Barbero. L'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), va assegurar que prenien nota d'aquesta alerta i que investigarien què estava passant.

Barbero va explicar altres queixes dels residents del barri. Va remarcar que hi ha paviment i carrers en mal estat, pals de llum que estan cedint i cal afermar i millor la neteja de la via pública i l'estat d'una marquesina. El regidor de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, va assenyalar que prenia nota de les problemàtiques.