Els veïns de Montilivi estan molestos amb la tala a la plaça ciutat de Figueres

L'Associació de veïns nega que hagi demanat mai canviar els arbres i lamenta l'actitud de l'Ajuntament

 

GIRONA | T.C.C. L'Associació de Veïns de Montlivi va assegurar ahir que mai han demanat que se substitueixin les moreres que hi ha a la plaça ciutat de Figueres. Una empresa contractada per l'Ajuntament de Girona va talar ahir 23 moreres i preveu talar-ne 22 més l'any vinent quan es vegi que la substitució de la primera fase ha estat reixida. Un informe tècnic de àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament exposa que els fruits de les moreres generen brutícia i atrauen abelles durant la primavera i l'estiu, precisament quan la gent fa més vida al carrer.
La tala d'arbres ha generat cert rebuig entre els residents de la plaça. El regidor de Medi Ambient, Jordi Fàbrega, va explicar dilluns que feia anys que l'Associació de Veïns ho demanava. Però el seu president, Ramon Ternero, va assenyalar que l'entitat mai ha demanat la substitució d'aquests exemplars.
El representant veïnal va explicar que Jordi Fàbrega, en una reunió recent de la Taula de mobilitat, se li va apropar per informar de paraula de l'actuació que tenien previst tirar endavant. Ternero admet que podria coincidir amb les molèsties que poden provocar les moreres però va ressaltar que no havia fet cap petició de canvi d'arbres.

Sense elecció possible
A més, el representant veïnal va lamentar llegir a Diari de Girona que l'espècie que es col·locaria a la plaça serien freixes quan el propi regidor li havia dit que li proposaria diversos tipus d'arbres per col·locar en lloc de les moreres. Ramon Ternero, finalment, va lamentar que el regidor vugui donar una "imatge d'estreta col·laboració que si bé hi és en altres àrees i ocasions, en aquest cas no ha estat així".
El president veïnal també va apuntar que l'Associació "ha mantingut i manté un tarannà de diàleg permanent i de bona disposició i col·laboració amb l'ajuntament" i espera que pugui coninuar essent així.

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema