El Jutjat Penal 6 de Girona ha condemnat un advocat gironí per maltractar la seva parella. El lletrat, Jordi Díaz, va llançar una làmpada contra la víctima, la va empentar i li va estirar els cabells. Els fets van tenir lloc en plena matinada del 13 de setembre del 2011, quan el matrimoni es trobava a dins del seu domicili a Girona. Inicialment, Díaz s'enfrontava a una condemna d'un any de presó i a no poder-se acostar a la víctima durant tres anys. Aquest matí, a les portes del jutjat, acusació i defensa han arribat a un acord. El lletrat ha admès els fets i se l'ha condemnat per un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona a 57 dies de treballs en benefici de la comunitat.

Els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc ara fa un any i quatre mesos. Aleshores, l'advocat Jordi Díaz estava casat amb la víctima -ara el matrimoni s'ha separat- i tots dos vivien a Girona. La matinada del 13 de setembre del 2011, mentre els dos es trobaven al dormitori, el lletrat va agredir la seva parella.

Díaz va llançar una làmpada contra la seva muller, li va donar una empenta i la va estirar pels cabells. La dona va denunciar-lo i, arran d'aquests fets, el lletrat gironí s'enfrontava inicialment a una pena d'un any de presó per un delicte de maltractament a l'àmbit de la violència de gènere.

A més, el fiscal també sol·licitava que se li prohibís posseir cap mena d'arma durant tres anys i que, durant aquest mateix període, tampoc es pogués acostar a menys de 500 metres de la víctima.

El cas ha arribat avui a judici al Penal 6 de Girona. Tot i això, però, abans de la vista, les acusacions i la defensa han arribat a un acord i l'afer s'ha dirimit amb una conformitat, que s'ha celebrat a porta tancada per desig de la jutgessa.

Treballs en benefici de la comunitatL'acusat, a qui representava el lletrat Jordi Corominas, ha admès els fets i les parts han renunciat a la prova, motiu pel qual la magistrada ha dictat sentència de viva veu. Jordi Díaz ha estat condemnat a una pena de 57 dies de treballs en benefici de la comunitat per un delicte de maltractament, i a no poder acostar-se a menys de 60 metres de la seva exdona durant mig any.La sentència també imposa a l'advocat gironí condemnat la prohibició de tenir o portar armes durant dos anys i un dia. En matèria de responsabilitat civil, Jordi Díaz haurà de pagar 35 euros a la víctima, a més de fer-se càrrec de les costes del procés. La sentència del Jutjat Penal 6 de Girona que condemna l'advocat gironí és ferma.