orfes de tot

 
orfes de tot
orfes de tot  

JORDI VILAMITJANA La justícia d'aquest país és de fireta i el criteri de molta gent, de pura pena. En el diari d'ahir dimecres s'anunciava la petició de condemna per a un ciutadà xinès que viu a casa nostra; un ciutadà sense papers que va gastar 1.600 euros amb targetes falsificades. Se'ls va gastar en roba (370 €), dues càmeres fotogràfiques (197€), dues polseres (560€), dos cartrons de tabac (87€) i deu cartrons més (410€), en diferents botigues de Barcelona, Blanes i Lloret. Els fets són de començaments de 2011. Va ser detingut el 7 de febrer i des de llavors, el processat és a la presó a l'espera de judici. És a dir: fa dos anys que un ciutadà és entre reixes -i encara n'hi poden quedar alguns més- per haver robat 1.600 euros pel mètode de falsificar targetes.
Mentrestant, el Sr. Millet, que ha robat milions al Palau de la Música pel subtil mètode de quedar-se diners públics destinats a l'entitat que presidia, no només és al carrer sinó que és possible que el seu judici s'allargui fins a l'infinit a causa dels mil impediments legals que es van trobant.
Setze anys ha trigat a celebrar-se una petita part del judici contra els responsables de quedar-se diners de la Unió Europea destinats a la formació de gent a l'atur. Se n'ha jutjat una petita part del cas perquè tothom ha anat fent-se escàpol; però en la trama de finançament d'Unió Democràtica de Catalunya amb diners que eren per a gent que busca feina -cal insistir-hi perquè és moralment reprovable i fastigós el que ha fet el partit democratacristià- hi ha noms propis als quals hauria de caure la cara de vergonya: Duran i Lleida al capdavant de tots, per descomptat. En una ponència de 2008, intitulada pomposament "Comunitat de valors, comunitat de futur", UDC va deixar escrits i consignats pensaments d'aquesta índole: "Creiem en uns valors forts, renovats, compartits al servei del redreçament moral i espiritual d'una societat, d'una nació, Catalunya, que estimem", etc. Però què diu aquesta gent? De quin país estan parlant?
Quina mena de país és el país que dicta i sentencia que qui roba milions d'euros públics pot estar-se al carrer tan ample i tan pinxo, i pot resoldre "el problema" tornant part dels diners i eludint la presó, i que, en canvi, qui en furta 1.600 porti dos anys a la garjola? I sobretot: quina mena de país és aquest que no s'indigna davant de la injustícia? Quina és la moral de la seva gent?

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema