Accepta que es condemni el seu client per assassinat però demana que se li apliqui un eximent complet per alienació mental. L'advocat Jordi Colomer Costanseu segueix mantenint que Marcelo Ruiz Ospina -qui va decapitar la filla de 18 mesos el 10 de novembre del 2011- va patir un trastorn transitori originat per un brot psicòtic que es va agreujar amb la ingesta abusiva d'alcohol. Per aquesta raó, exposa en el seu escrit de conclusions provisionals que el parricida tenia les capacitats volitives i cognitives completament anul·lades.

El lletrat ha anunciat que en el judici comptarà amb pèrits psiquiatres i psicòlegs que asseguren que el trastorn mental transitori que hauria patit el parricida seria completament compatible amb l'anàlisi dels pèrits del departament de Justícia, els quals van assegurar que no tenia les capacitats alterades.

El parricida s'enfronta a una pena de 19 anys de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu. No obstant això, el fiscal Enrique Barata li aprecia un atenunant de confessió ja que va ser el processat qui va trucar al 112 per confessar el crim i demanar a la policia que arribés d'hora abans que matés també l'altra filla, de 8 anys.