El TSJC confirma la pena per al noi que va matar un jove a Salt

Un tribunal popular el va condemnar per homicidi per haver clavat un tornavís al cap de la víctima

 

SALT | MARTÍ SANTIAGO El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència imposada per l'Audiència de Girona a Anderson Jair Sinisterra Paredes després que un tribunal popular el considerés culpable d'homicidi per haver clavat un tornavís al cap d'un jove saltenc el 13 de març de 2011. El delinqüent va ser condemnat a 10 anys de presó i al pagament de 100.000 euros a la tieta i el cosí de la víctima.
L'advocat defensor, Joan Pere Zapata, va recórrer la decisió del tribunal al·legant que el seu client es trobava greument afetat pel consum d'alcohol i cocaïna el dia dels fets, circumstància que el tribunal no va apreciar. A més, el lletrat va objectar que el tornavís utilitzat per Jair Sinisterra es considerés com un element que provava un abús de superioritat perque entenia que, en estar afectat per la beguda i les drogues, no era conscient dels fets. Afegeix també que l'agressió no era mortal perque si bé va perforar-li el crani, el jove va seguir conscient i va acabar morint al dia següent.
El TSJC rebutja les tesis de la defensa argumentant que si la víctima va morir al dia següent, encara que hagués decidit marxar per pròpia voluntat de l'hospital, no minimitza el dany causat. Entre altres coses, perquè tant els sanitaris que van atendre el jove ferit com aquest darrer no van poder observar la gravetat de la ferida per l'escassa mida que presentava. Tanmateix, resultava evident que una trepanació amb un tornavís era un dany "potencialment mortal". És a dir, "l'acusat sabia que estava assestant un cop en un òrgan vital" i, a més, va fugir immediatament després d'aquesta acció.
Respecte al consum d'alcohol i cocaïna, el TSJC estima que la valoració feta pel tribunal popular és ajustada en tant que van tenir en compte les declaracions dels agents de policia que van detenir Anderson Jair Sinisterra Paredes, que van declarar que "parlava de forma coherent i mantenia l'equilibri".

Deu anys de presó
A l'hora de dictar una condemna, el magistrat president del tribunal popular va imposar una pena de 10 anys de presó considerant que no existia cap circumstància per justificar un càstig superior -l'homicidi es mou en la franja dels 10 als 15 anys de presó.
Les raons que utilitzava per fonamentar-ho eren que l'agreujant d'abús de superioritat quedava compensat amb l'atenuant d'embriaguesa i, a més, el processat era molt jove.

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema