H veig cada dia. De dilluns a divendres. Els pacients i els jubilats del CAP de can Gibert que agafen l'autobús-7 del TMG perquè ni tenen cotxe, ni poden anar-hi amb ambulància, han de fer 85 passes pel ferm d'una vorera bonyeguda, deformada i plena de paranys, han de travessar el pas zebra d'un carrer prou transitat, i han de fer 20 passes més. Molt bé! Fa un mes només havien de caminar 20 passes per una sola vorera. És clar que: quina garantia podien tenir els metges que aquells clients eren autèntics pacients si no mostraven a tothom, patèticament i arrossegant-se, les seves dificultats per arribar-hi? És així com s'han de fer les coses! Molt bé, senyors regidors.

Qui ha informat els "cracs" de l'Ajuntament que han tret la parada de davant del CAP i l'han allunyada tant que és a tocar de la parada anterior? Ni els usuaris habituals, ni el personal del CAP, ho han fet. Això segur. Ans al contrari. Han estat els conductors, que han al·legat que davant del CAP era perillós perquè, per desaparcar, s'havien de fer deu metres de marxa enrere? Au, vinga! En la mateixa línia, a dalt de tot a Torre Gironella fan marxa enrere en baixada i no passa res! Al CAP Güell, l'autobús L-11 para davant de la porta; al CAP de Santa Clara, el mateix; al CAP Montilivi, a davant mateix; al CAP de Vila-roja, la línia 6 deixa a escassos metres. Al CAP Dr. Vilagran de Germans Sàbat i al CAP de Can Gibert, els malalts han de caminar. Deuen ser més forts, deuen tenir més vista, no deuen estar tan malalts.

Vuitanta-sis passes a can Gibert són moltes passes. Fa un mes, si plovia o feia vent, els passatgers es refugiaven a dins de les instal·lacions del CAP. Quan veien venir l'autobús s'hi atansaven. En la nova ubicació, el passatge s'espera enmig del no-res. És estupend. S'hi havia de fer una marquesina, però, ai las!, no deu ser encara l'hora de fer-la...

El més gruixut és que per als qui "han assessorat" l'Ajuntament, el més important és la seguretat dels conductors (gaudir d'un bon aparcament) abans que la dels clients; i que per a l'Ajuntament els passatgers (majorment pacients del CAP) són menys importants que els aparcaments de cotxes i motos, i molt menys importants que els contenidors de brossa de la zona (5 o 6), que impedeixen acostar més la parada al CAP...

Ja ho sé que aquest és un insignificant problema per a Girona-10, la vila de les meravelles. Però Girona mai no serà una ciutat important si no té en compte tots els seus ciutadans i ciutadanes, sobretot les persones grans que malaltes acudeixen amb bus als CAP.