L'Ajuntament de Girona ja ha decidit tirar endavant la cobertura de la pista esportiva del CEIP Pla de Girona. Així queda palès en un decret d'alcaldia de l'11 de desembre on s'adjudica a l'arquitecte Ricard Turón la redacció del projecte bàsic i executiu, la redacció de l'estudi bàsic de seguretat i salut i la direcció d'obres per al cobriment d'aquesta pista. Aquest decret xoca amb les declaracions del regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, que el 15 de desembre informava que no hi havia presa cap decisió sobre quines pistes es tenia previst cobrir properament entre les diferents opcions que hi havia sobre la taula: la del CEIP Pla de Girona, la del col·legi Migdia o la que hi ha al carrer Saragossa, a tocar del Centre Cívic. El decret d'alcadia assenyala que es va demanar pressupost a tres empreses considerades adients pels treballs a realitzar. Al final, l'oferta vencedora havia presentat un pressupost de 21.406 euros.

La portaveu del grup municipal socialista i cap de l'oposició, Pia Bosch, va deixar palesa aquesta incoherència del responsable d'Urbanisme en la darrera sessió plenària i va preguntar què passava amb la resta de pistes on s'havia demanat un sostre.

Tot plegat naixia arran del conflicte veïnal sobre la petició de cobrir la pista del carrer Saragossa. L'Associació de veïns demana des de fa anys que es cobreixi la pista perquè s'hi puguin fer activitats quan plou. Fins i tot es van recollint de firmes. No obstant, els residents dels edificis més propers rebutgen la cobertura de la pista perquè al seu parer generaria sorolls per l'acumulació de persones a totes hores. També al CEIP Migdia es va fer una recollida de signatures perquè l'Ajuntament fes front a una demanda històrica: cobrir la pista.

Ribas va respondre a la representant socialista que sí bé és cert que la pista del CEIP Pla de Girona s'ha decidit que els tràmits s'iniciïn amb un encàrrec extern, també va indicar que està previst cobrir la pista del col·legi Migdia i que hi estan treballant els tècnics de l'Ajuntament, o sigui, internament. No va dir res del futur que ha de tenir la pista del Centre Cívic. Dies enrere però, ja havia explicat a aquest diari que l'equip de govern busca actuacions que tinguin un vistiplau el màxim d'ampli i que aquí s'han trobat amb partidaris i detractors. També va apuntar que es prioritzarien els llocs on ja existissin espais adjacents adequats, com ara vestuaris (és el cas del CEIP Pla de Girona).