El jutjat resol que l´Ajuntament de Girona es va excedir contractant els trens de la Diada

Critica també a la delegació de l'Estat «l'intent d'utilització de les institucions» per aconseguir «beneficis de caire polític»

21.01.2013 | 14:31
L´alcalde de Girona, als jutjats de Girona, dilluns passat, per declarar pels trens de la Diada
L´alcalde de Girona, als jutjats de Girona, dilluns passat, per declarar pels trens de la Diada

El jutjat contenciós número 1 de Girona ha estimat parcialment el recurs interposat per la delegació del govern espanyol a Catalunya contra l'Ajuntament de Girona i anul·la el decret en què el consistori va contractar un servei especial de trens per desplaçar els ciutadans fins a la manifestació de l'11-S a Barcelona. El magistrat considera que l'Ajuntament es va excedir del seu àmbit competencial contractant el servei però també retreu al govern espanyol l'intent d'utilització de les institucions amb la intenció "d'aconseguir beneficis de caire polític o electoral" i considera que s'han malbaratat recursos humans i econòmics. El jutge condemna totes dues parts a pagar els costos del procés.

En concret, el magistrat considera que «l´Ajuntament demandat decideix la contractació d´un servei per facilitar la mobilitat als actes de la Diada de l´11 de setembre excedint així del què ha de ser el seu àmbit competencial, ja que és clar que la referida celebració per la seva reivindicació i la seva transcendència excedia d´allò que és el seu àmbit de competència per endinsar-se en reivindicacions de caràcter clarament supra municipal».
 
El magistrat, però, també retreu a la Delegació del Govern «...aquest intent d´utilització de les institucions amb la intenció d´aconseguir beneficis de caire polític o electoral, encara que a la fi es demostrin erronis, que amb el pretext de defensar la legalitat, interposa recurs com el present, malbaratant recursos humans i econòmics dels òrgans judicials, amb coneixement de la escassa, per no dir quasi nul·la transcendència jurídica del seu resultat...»

El passat 20 de novembre es va saber que la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya, amb Llanos de Luna al capdavant, havia interposat un recurs contenciós administratiu pel contracte amb Renfe que va permetre a l'Ajuntament de Girona i al de Figueres organitzar trens especials per assistir a la manifestació de l'Onze de Setembre a Barcelona. En concret, advocacia general de l'Estat demanava als jutjats que anul·lés el decret d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona del 7 de setembre de 2012 pel qual s'acordava contractar Renfe per un servei especial de tren. Es desconeix quines conseqüències exactes derivarien d'aquesta hipotètica nul·litat tot i que els serveis jurídics de l'ens municipal ho estan analitzant.

El passat dilluns, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va anar als jutjas per declarar sobre aquest cas. Des d'allà, el batlle va defensar que no va cometre cap il·legalitat contractant els dos trens i va criticar la despesa de diners públics en una causa que considerava «innecessària» i va titllar la demanda per part de l'Estat de «persecució ideològica».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona multarà els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals

Girona multarà els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals

L'Ajuntament senyalitza cinc itineraris on poder dur els gossos deslligats i engega una campanya...

Autoritzen una terrassa a la zona on van enderrocar el quiosc de Jaume I a Girona

Autoritzen una terrassa a la zona on van enderrocar el quiosc de Jaume I a Girona

L'Ajuntament va tirar a terra l'estructura després de no renovar la llicència als propietaris i de...

Els bombers «rescaten» una dona d´una teulada a Girona quan buscava un gat

Els bombers «rescaten» una dona d´una teulada a Girona quan buscava un gat

Els fets es van produir a la travessia de l'Auriga, al Barri Vell.

Burquini a la piscina de la Devesa

Burquini a la piscina de la Devesa

Usuaris de la piscina municipal de la Devesa, a Girona, denuncien l´ús de burquinis a les...

Detingut a Girona per atracar tres locals

Detingut a Girona per atracar tres locals

El van arrestar mentre s'estava canviant de roba en un cotxe poc després d'intentar robar en una...

Enllaços recomanats: Premis cinema