La policia municipal de Girona continua augmentant els controls de velocitat, alcoholèmia i documentació a dins de la ciutat. Especialment els que busquen detectar els conductors que estan al voltant sota els efectes de l'alcohol. Des que l'equip de govern de CiU va entrar al govern la quantitat de controls d'aquest tipus s'ha multiplicat per dos. L'any 2010 es van fer 2.270 controls, mentre que el 2011 van ser 4.292 i l'any passat la quantitat es va enfilar fins als 4.619.

Tot i que hi ha aquest increment de controls, han baixat el total de positius. Mentre l'any 2011 es van atrapar 446 conductors que conduien sota el efectes de l'alcohol, l'any passat la xifra va reduir-se a 337, tot i que es van controlar més de 300 xofers més que l'any anterior.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de Girona, Joan Alcalà, explica que l'increment de controls no té cap intenció recaptatòria. Segons el representant municipal, l'objectiu és assegurar-se que els conductors compleixen les normes de circulació i no posen el perill la seguretat de tercers ni la seva. A més, defensa que aquests operatius es puguin fer a totes hores, no només al vespre. En aquest sentit, recorda que s'ha enxampat persones a totes hores que conduïen un cotxe tot i anar beguts.

Pel que fa als controls de velocitat, la tendència també és a l'alça respecte de fa dos anys, tot i que les dades són difícils de comparar perquè el dispositiu va estar un temps sense funcionar perquè s'estava reparant. Mentre que ?l'any 2010 la quantitat de controls de velocitat va quedar-se en 15.446, l'any següent la quantitat va pujar fins a 90.803.

Pel que fa a l'any 2012, la xifra hauria estat similar o superior segons es podria veure en els mesos en què va funcionar l'aparell. No obstant això, al final només han estat 49.517. Val a dir que actualment el radar ja torna a funcionar amb tota normalitat. De la mateixa manera que amb les proves d'alcoholèmia, Joan Alcalà apunta que l'Ajuntament de Girona està implantant diferents mesures per millorar la fluidesa en la circulació de vehicles però remarca que els conductors han de respectar els senyals de trànsit.

El representant municipal de l'àrea de Seguretat ha posat de manifest que aquest any el nombre de controls de velocitat amb radar s'incrementaran. De fet, entre les mesures per incrementar la fluidesa hi ha l'eliminació d'alguns ressalts, la sincronització de semàfors i l'augment de la velocitat permesa en alguns carrers. "Això no vol dir que es puguin infringir les velocitats", remarca Joan Alcalà.