El grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona ha plantejat que s'estudiï canviar l'itinerari de la cavalcada de Reis de cares a les properes edicions. El portaveu de la formació independentista a la ciutat de Girona, Jordi Navarro, va explicar en la darrera sessió plenària de l'Ajuntament que cada cop hi ha més gent als carrers per on passen les carrosses i aquesta multitud dificulta que tots els presents puguin veure el pas dels Tres Reis perquè t0thom s'acaba apilonant.

Fins i tot va esmentar que aquesta darrera vegada va observar alguna discussió entre les persones que són al carrer. Aquestes disputes no es limiten només a la lluita per aconseguir els carmels sinó que també són perquè els nens petits puguin estar a primera fila.

Pel grup municipal de la CUP, un itinerari més llarg podria permetre que la gent es distribuís més i, per tant, els espectadors de la cavalcada estiguessin més amples. Això evitaria disputes, a més de fer que altres barris poguessin gaudir d'aquesta festa nadalenca. De fet, des de fa molts anys, el recorregut que segueixen els participants de la cavalcada és pràcticament el mateix.

Ruta per l'Eixample

Sempre comença als Jardins de la Muralla, on Ses Majestats baixen a peu i després de creuar el riu Onyar pugen a les carrosses al passeig General Mendoza. A continuació la ruta s'introdueix per alguns carrers de l'Eixample, tot i que pràcticament sempre són els mateixos: Migdia, la Creu, Joan Maragall, plaça Pompeu Fabra, Gran Via de Jaume I, avinguda Sant Francesc, entre d'altres. Finalment s'acaba a la plaça del Vi, on cada any són rebuts per les autoritats municipals.

Les modificacions en el trajecte solen ser només a conseqüència de les obres que hi hagi a la via pública en aquelles dates, com les que han afectat per exemple el carrer Migdia, o en el seu moment el carrer de la Rutlla, i solen provocar només una lleugera modificació en el recorregut que sol buscar alternatives.

L'equip de govern de Girona, tant la regidora de Promoció i Ocupació Marta Madrenas, com l'alcalde, Carles Puigdemont, van recordar al grup municipal de la CUP que la decisió de canviar el traçat del pas de la cavalcada el 5 de gener recau en la Confraria de Jesús Crucificat- Manaies de Girona, que és qui organitza l'arribada dels Tres Reis Mags a la ciutat des de fa molts anys.

No obstant això, el govern va admetre que enguany la presència de públic va ser molt massiva. Possiblement va ser un dels anys de major èxit on la desfilada de carrosses dels Reis va atraure més gent. Tot i això, el govern local no va descartar plantejar als Manaies alguna possible modificació.