La reposició del carrer Gironella inclourà 45 arbres, 24 bancs i un parc infantil

 16:30  
Obres del TAV al carrer Josep Maria Gironella
Obres del TAV al carrer Josep Maria Gironella MARC MARTÍ/ARXIU
 MULTIMÈDIA

GIRONA | DDG Les obres de reposició del carrer Josep Maria Gironella de Girona, que Adif començarà el proper dilluns, inclouran la plantació de 45 arbres, la senyalització de quatre passos de vianants, vuit guals a les voreres per facilitar el pas de persones amb mobilitat reduïda, la instal·lació de senyalització vertical (inclosos quatre semàfors) i la col·locació de mobiliari urbà, que consistirà en 24 bancs, 17 fanals, vuit papereres, una font i un parc infantil. També es pintarà senyalització horitzontal.

Els treballs, que es fan de forma consensuada amb l'Ajuntament, consistiran en el condicionament d'un tram de 200 metres de longitud, comprès entre el carrer Cassià Costal i la plaça Europa. En total, Adif pavimentarà 2.800 metres quadrats de voreres, 1.500 de calçada i 700 de carril bici. Segons el projecte que l'Ajuntament de Girona va entregar el passat estiu a Adif, els treballs estaven inicialment valorats en 1,1 milió d'euros.

Després que els veïns protestessin el passat dimecres per por que els treballadors d'Adif abandonessin la zona, Adif ha reiterat que no té previst marxar i que manté el seu compromís de començar dilluns les obres al carrer Gironella.

Reposició de serveis
En aquest sentit, Adif ha explicat que les obres es faran d'acord amb la programació presentada a l'Ajuntament, incloent-hi la reposició dels serveis afectats, entre els quals es troben la xarxa de fibra òptica de diferents companyies, xarxes de sanejament i abastiment, telefonia i enllumenat públic.

Adif reitera que no ha paralitzat "en cap moment" l'execució de les actuacions englobades en els projectes de la línia d'alta velocitat, i es compromet a "no abandonar la seva realització".

Enllaços recomanats: Premis cinema