Tots els centres educatius d'infantil, primària i educació especial de la ciutat de Girona (públics, privats i concertats) han iniciat una campanya per tal que els pares que esperen els fills a fora del centre, no ho facin fumant. Ahir, es va clavar un cartell de la campanya "entorn sense fum" a l'exterior del col·legi Mare de Déu del Mont i en els propers dies es farà en els altres 32 col·legis gironins.

La campanya està impulsada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Ajuntament de Girona i pren com a model la primera ciutat on s'ha implantat, Terrassa. Girona és el segon municipi català on es tira endavant la iniciativa. El director del Servei Regional de l'Agència de Salut, Lluís Picart, va explicar que han fet un estudi entre 1.700 pares i un 5 per cent ha admès que fuma mentre espera els seus fills. Tot i que la xifra és baixa, respecte a la mitjana global de fumadors, la campanya es considera necessària perquè aquest fum perjudica no només el consumidor i els seus fills si no també tots els menors que surten del centre.

El cap del Servei de salut de Terrassa, Albert Moncada, va indicar que van decidir impulsar la campanya després de detectar que ells feien tasca de divulgació de portes endins dels centres educatius però que, de portes enfora, la imatge que es donava no coincidia amb el treball als centres. El director adjunt del Servei Territorial d'Ensenyament, Josep Maria Fernández, va posar de manifest que les campanyes i accions no han de ser només als centres i que l'educació dels fills també és responsabilitat dels pares.

El regidor de Salut de Girona, Jordi Fàbrega, es va mostrar satisfet per la campanya i va indicar que a banda dels cartells a la porta del centre, tots els pares rebran fulls infomatius a les seves cases indicant les objectius de l'acció.