L'Ajuntament de Girona i el departament de Territori van signar ahir un protocol de col·laboració per seguir conjuntament tots els projectes lligats al TAV a la ciutat. Això implicarà treballar conjuntament en els treballs que depenen de la Generalitat, com ara la nova estació d'autobusos (que ha d'estar acabada entre 2014 i 2015), i també seguir de ben a prop totes les obres que depenen del ministeri de Foment. Un aspecte clau, segons l'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), serà poder eliminar l'actual connexió en superfície entre les dues estacions ferroviàries i habilitar espai per poder recuperar algunes andanes per a l'autobús. Segons Puigdemont, Foment veu bé aquesta possibilitat i ara només cal tancar l'acord.

Més calmat que en compareixences anteriors, Puigdemont va deixar clar que aquest front comú no és cap "protocol preventiu" de cara a les futures accions de Foment, sinó que és "una actuació normal" que, al seu parer, el Govern anterior hauria d'haver fet fa temps, abans que es comencessin les obres. Puigdemont es va mostrar confiat que aviat es podran ?reu?nir amb la ministra de Foment, Ana Pastor (PP), i també es va mostrar convençut que Adif complirà el seu compromís respecte a la reposició de tots els espais afectats, començant dilluns pel carrer Josep Maria Gironella. L'alcalde, a més, va reiterar que es farà un procés participatiu per decidir què es fa en el futur Parc Central i que es negociarà amb Adif perquè faci el que els veïns hagin demanat.

El conseller de Territori, Santi Vila (CiU), va explicar que la Generalitat estarà al costat dels alcaldes de Girona i Barcelona per decidir què s'ha de fer als voltants de l'estació, i va explicar que la prioritat del seu departament serà potenciar totes les actuacions que afavoreixen la intermodalitat.