La PAH de Girona ha explicat que l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, s'ha compromès a reunir cada mes la taula de coordinació local pel dret a l'habitatge que tracta els casos de desnonaments. L'anunci el va fer el mateix alcalde durant l'assemblea de la PAH aquest passat divendres. Fins ara, la part tècnica de la taula formada pels membres de l'ajuntament, entitats socials i la plataforma es reunien cada quinze dies però el conjunt global de tota la taula només s'havien trobat algunes vegades puntuals. "Es tracta d'una bona notícia perquè denota que el consistori comença a comprendre la gravetat de la situació actual", ha ressaltat la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera.

Aquesta taula es va crear ara fa més de sis mesos amb l'objectiu de treballar per aquelles persones que haguessin perdut casa seva o estiguessin en risc de ser desnonats. La mesa estava prevista que comptés amb dues parta, una més tècnica que s'ha anat reunint cada quinze dies, i una altre vessant més política que només s'ha reunit en ocasions puntuals.

L'organisme està format per la Plataforma d'Afectats, l'Ajuntament de Girona, el col·legi d'advocats, Cáritas i sis partits polítics i treballen per buscar solucions efectives tant per a la dació en pagament com l'accés a lloguers socials. La portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, ha explicat que l'alcalde de Girona es va presentar "per sorpresa" durant l'assemblea setmanal que fan cada divendres a les sis de la tarda a l'Espai Marfà i va mostrar la seva voluntat de reunir-se cada mes per tractar aquesta greu problemàtica.

"És molt important que els polítics pugin tenir informació de forma ràpida i directe ja que han de prendre decisions amb molt poc temps", ha explicat Afuera. Segons la portaveu, la taula tècnica s'ha anat reunit cada quinze dies però per avançar en els acords cal el vist i plau del vessant polític.