L´alcalde de Girona es compromet a reunir mensualment la taula local per l´habitatge

Fins ara tan sols s'ha trobat periòdicament la part tècnica i la política, només puntualment

 
L´assemblea de la PAH de Girona, aquest divendres a la tarda.
L´assemblea de la PAH de Girona, aquest divendres a la tarda.  diari de girona

GIRONA | NEREA GUISASOLA/ACN La PAH de Girona ha explicat que l'alcalde de la ciutat, Carles ?Puig?demont, s'ha compromès a ?reu?nir cada mes la taula de coordinació local pel dret a l'habitatge que tracta els casos de desnonaments. L'anunci el va fer el mateix alcalde durant l'assemblea de la PAH aquest passat divendres.
Fins ara, la part tècnica de la taula, formada pels membres de l'Ajuntament, entitats socials i la plataforma, es reunien cada 15 dies, però el conjunt global de tota la taula només s'havia trobat algunes vegades puntuals. "Es tracta d'una bona notícia perquè denota que el consistori comença a comprendre la gravetat de la situació actual", va ressaltar la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera.
Aquesta taula es va crear fa més de sis mesos amb l'objectiu de treballar per aquelles persones que haguessin perdut casa seva o estiguessin en risc de ser desnonats. La mesa havia de tenir dues parts, una més tècnica, que s'ha anat reunint cada 15 dies, i una altra de més política, que només s'ha reunit en ocasions puntuals.

Aparició sorpresa de l'alcalde
L'organisme està format per la Plataforma d'Afectats, l'Ajuntament de Girona, el col·legi d'advocats, Càritas i sis partits polítics, i treballen per buscar solucions efectives tant per a la dació en pagament com per a l'accés a llo?guers socials. La portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, ha explicat que l'alcalde de Girona es va presentar "per sorpresa" durant l'assemblea setmanal que fan cada divendres, a les sis de la tarda a l'Espai Marfà, i va mostrar la seva voluntat de reunir-se cada mes per tractar aquesta greu problemàtica.

Enllaços recomanats: Premis cinema