El Consell de Ciutat de Salt, un nou òrgan de participació ciutadana que buscarà solucions als problemes de convivència, es ?reu?nirà per primera vegada demà, a la sala de plens de l'Ajuntament, a partir de dos quarts de vuit del vespre. La trobada serà presidida per l'alcalde, Jaume Torramadé.

Aquest nou òrgan, que es reu?nirà com a mínim dos cops l'any de forma ordinària i les vegades que faci falta de forma extraordinària, abordarà temes relacionats amb la convivència, tindrà funcions consultives i farà propostes d'accions que es puguin dur a terme a nivell municipal. L'objectiu, segons l'Ajuntament, és articular un model de ciutadania que integri la diversitat "en un marc establert de drets i deures vàlids per a tots els ciutadans de Salt".

El Consell, doncs, assessorarà l'Ajuntament en la definició de les grans línies de la política i la gestió municipal, per tal de generar el màxim de consens possible en temes de convivència. També té com a objectiu donar a conèixer i debatre diferents temes relacionats amb la convivència, així com promoure accions per desenvolupar la cohesió social i la millora de la qualitat de vida dels saltencs.

El Consell de Ciutat estarà format per 25 persones, que representen diferents sectors de la població i la vida associativa, cultural i empresarial del municipi. A més, hi haurà un representant de cada grup muncipal, a banda de l'alcalde.

Segons la responsable de l'Àrea d'Atenció a les Persones, Fanny Carabellido, el nou Consell ha de ser "un instrument per poder crear un marc de diàleg i concòrdia en el municipi", especialment en relació a qüestions tan "delicades i importants" com són els temes vinculats a la relació entre les persones.