L'Ajuntament de Girona farà reparar d'urgència un tram de muralla on ha detectat que les pedres amenacen de caure. Es tracta d'una zona situada a tocar del Jardi de l'Àngel, prop de la plaça de Sant Pere. Allà, una revisió municipal rutinària va detectar que les pedres s'havien desenganxat i que en qualsevol moment podien cedir. El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, ha explicat que la mesura s'ha decretat d'urgència com a prevenció, però que encara no havia caigut cap element del mur. No obstant, les brigades municipals han posat tanques a la zona del Jardí de l'Àngel més propera a l'estructura afectada per evitar que un possible despreniment acabés afectant algun vianant.

Bé d'interès cultural

Aquesta futura actuació s'ha hagut de demanar al Departament de Cultura de la Generalitat, ja que la muralla està protegida i catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional. Fa poc, la Comissió Territorial ha donat el vistiplau a la intervenció d'urgència en el mur que ha de servir per enganxar tots els elements en perill de la muralla.

El cost estimat de les obres de reparació és de 14.069 euros, tot i que l'equip de govern ha demanat ofertes a diferents empreses especialitzades amb l'objectiu d'aconseguir rebaixar aquest pressupost.

Aquest tram afectat és un pany de muralla i té forma de calaix, ja que es creu que en el passat hi havia hagut estructures i habitatges adossats.

A més a més, l'Ajuntament de Girona preveu aprofitar la reparació de la muralla per actuar també en un una zona molt propera i que fa un centenar de metres de llargada.

Tot i això, aquesta segona intervenció no es farà perquè s'hagi observat que hi ha pedres desen?ganxades que amenacen també de caure.

En aquest cas es tracta d'una zona on les pedres no estan lligades entre elles i es vol aprofitar per fixar-les amb morter, tal com ja estan subjectes en altres punts de la muralla. No obstant, quan en el seu moment es va actuar en la muralla i en la millora del passeig, no es va executar aquesta fixació en aquest punt.