L'Ajuntament de Girona i la UdG han creat una comissió conjunta per intentar trobar solucions a la manca d'aparcament que hi ha als dos campus de la universitat. "Es tracta d'un problema que ve de fa molts anys, tenim queixes dels veïns però és difícil de resoldre", ha assegurat el regidor de Sostenibiliat i Participació Ciutadana, Jordi Fàbrega. Des del consistori asseguren que encara no hi ha cap solució concreta tot i que veuen amb bons ulls la creació d'una nova estació de la Girocleta al barri de Montilivi o la realització de noves campanyes de conscienciació als estudiants perquè utilitzin més el transport públic per desplaçar-se fins a la universitat.

Segons Fàbrega, fa anys que els veïns de la zona de Montilivi i les Pedreres es queixen al consistori de la manca d'aparcament que hi ha en aquests sectors, sobretot pel que fa a la zona del campus del Barri Vell. "Els ciutadans que viuen a la zona de les Pedreres es queixen que els estudiants ocupen tot l'espai disponible i que no tenen lloc per poder aparcar els cotxes i han d'anar-se'n molt lluny per poder trobar un espai per al vehicle", assenyala el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona.

Per aquest motiu, el consistori i l'UdG estan treballant conjuntament per trobar solucions concretes a aquesta problemàtica. De moment, encara no hi ha cap actuació definida però estan estudiant la possibilitat de fer una zona verda a Les Pedreres, instal·lar una nova estació de la Girocleta o fer més campanyes i tasques de conscienciació als estudiants perquè utilitzin mitjans més sostenibles que el cotxe i aprofitin el transport públic per desplaçar-se fins a la universitat. "És un problema que el consistori ha intentat solucionar de mica en mica amb actuacions com 'fes edit' i esperem posar-hi remei aviat", ha assenyalat Fàbrega.