La Policia Municipal de Girona va desallotjar l'any passat uns 27 pisos que havien estat ocupats irregularment a la ciutat, segons va explicar ahir l'intendent en cap, Josep Palouzié.

Els agents han procedit als desallotjaments, majoritàriament d'indigents, quan es començaven a causar molèsties i inseguretat entre els veïns o problemes de salubritat. La Policia Municpal de Girona , que té controlats més de 120 pisos amb aquesta problemàtica a la ciutat, actua normalment en els casos en què el propietari o els veïns denuncien l'ocupació.

El perfil

El perfil a Girona entre els qui opten per aquest mitjà per accedir a un habitatge és majoritàriament d'indigents o persones denominades "antisistema" i rarament es dóna el d'una família que s'ha quedat sense sostre.

Josep Palouzié va explicar que els pisos desallotjats el 2012 eren "de gent que no havia consolidat l'ocupació, que normalment estan en edificis en molt mal estat".

"Estem parlant d'indigents pràcticament o d'estrangers en molt mala situació", va assenyalar l'intendent en cap, el qual ha detallat que, en ocasions, es tapien els accessos per evitar que es repeteixi l'ocupació.