Aquest matí el Parc del Migdia ha acollit uns 1500 alumnes de diferents escoles de Girona que han participat a la Timbalada per la Pau celebrada en motiu del Dia Escolar per la No Violència i la Pau (DENIP). L´acte ha comptat amb la participació de l´alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que acompanyat pel regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, s´ha adreçat als nens i nenes per recordar-los la importància que la "pau sigui perdurable, que la pau sigui per sempre... i avui és a les vostres mans i als vostres tambors".

La campanya del DENIP 2013, Timbalada per la Pau, ha aconseguit dur 66 tallers sobre pau a 14 escoles de Girona. La Timbalada per la Pau és una campanya escolar que es duu a terme a les ciutats de Girona i Lleida com a activitat commemorativa del DENIP i amb la que es pretén que alumnes, mestres, personal dels centres i famílies reflexionin sobre la cultura de Pau a partir de la construcció d'uns sorollosos timbals per la Pau. Si l'any passat es va construir un gran jardí per la Pau al Parc del Migdia de Girona, aquest 2013 l'acció ha estat sonora, amb els nens i nenes tocant els tambors per tal fer sentir la Pau. Una altra de les novetats d'enguany ha estat que l´espectacle final l´han ideat i amenitzat els mateixos alumnes del Vallvera, que han fet els tallers de pau a les escoles.

Les escoles que han participat al DENIP 2013 Timbalada per la Pau són: CEIP Bruguera, Escola Maristes, CEIP Marta Mata, CEIP Migdia, Escola Pare Coll, CEIP Cassià Costal, Mare de Déu del Mont, Doctor Masmitjà, Escola Verd, Escola Annexa-Joan Puigverd, Escola Sta. Eugènia, Escola Carme Auguet, Escola Eiximenis, CEE Font Abella.