L'Ajuntament de Girona ha concedit una pròrroga de quatre mesos als propietaris de la finca del xalet Tarrús per tal que facin les obres pendents i construeixin uns pisos pels quals tant van lluitar i pels quals van dur el consistori als tribunals.

La primera llicència estava a punt de caducar i els amos havien demanat un nou permís després que l'equip de govern amenacés que si no començaven els treballs els demandaria amb l'objectiu de recuperar els diners d'una sentència. Els amos havient argumentat que ara no podien aixecar els pisos perquè no tenien diners ni trobaven cap promotora que volgués fer els habitatges ni comprar part de la finca.

La construcció de les vivendes forma part de la solució final d'un llarg litigi que va suposar que l'Ajuntament de Girona acabés pagant quasi un milió i mig d'euros als propietaris del xalet i a concedir-los cert sostre edificable. L'edificabilitat servia perquè el consistori no hagués de pagar prop d'1,2 milions d'euros més ja que inicialment la condemna a l'Ajuntament era de 2,4 milions d'euros més uns 300.000 euros més en interessos de demora.

Tot plegat perquè en el seu moment va ser l'única finca del carrer de la Rutlla a qui no se li havia concedit cap dret d'edificabilitat en considerar que l'edifici era singular i que s'havia de protegir. Els amos, en plena eufòria constructora en l'àmbit estatal, van dur l'Ajuntament als tribunals. I van guanyar.

D'altra banda, els propietaris han netejat la finca, després d'un requeriment de l'Ajuntament sota amenaça de sanció econòmica ja que el pati mostrava un aspecte d'abandonament.