Els menjadors escolars de les escoles públiques de primària tenen enguany uns 400 comensals ?menys que el curs passat, segons dades del Consell Escolar Municipal de Girona. Si a aquesta xifra s'hi afegeixen les escoles bressol i les concertades, el descens supera els 500. En alguns barris de la ciutat, com ara Santa Eugènia i Sant Narcís, només un 18% del total d'alumnes es queda a dinar a l'escola. El Consell atribueix part de la situació als problemes derivats de les beques de menjador, ja que n'hi ha moltes que acumulen retard i hi ha famílies que no poden fer front a la diferència entre el que reben de la beca i el cost real del menjador. Per això, vol solucions immediates.

Durant la reunió del Consell celebrada ahir, la regidora d'Educació, Isabel Muradàs, va explicar que s'estan recopilant totes les dades possibles sobre els serveis de menjador per tenir una diagnosi del problema, i va afirmar que estan treballant a través de l'àrea de Serveis Socials per tal d'ajudar les famílies amb dificultats.

Per la seva banda, el Serveis Territorials d'Ensenyament han començat a treballar ja amb els Consells Comarcals per tal de fer canvis en la gestió dels menjadors escolars, ja que en aquests moments cada consell fa una gestió pròpia i no hi ha uniformitat en les condicions ni els criteris. Ensenyament confia que aquesta millora comenci a ser una realitat de cara al curs que ve.

L'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, va assegurar que el govern local està molt preocupat per les dificultats alimentàries que pateixen algunes famílies i va garantir que els pressupostos d'aquest 2013 ho demostraran.