Les brigades municipals de l'Ajuntament de Girona van intervenir ahir d'urgència per protegir i fer una primera neteja en un solar del carrer Santa Eugènia ple de brutícia i que havia quedat accessible des de la via pública. L'estat de la finca havia generat multitud de queixes de veïns de la zona i de vianants que hi havien de passar cada dia. Ahir es va construir un nou mur de protecció i es va retirar la brutícia més voluminosa. L'objectiu és evitar riscos per a la salut i la seguretat de les persones.

El solar és propietat d'una promotora immobiliària en fallida, que acumula 18.000 euros en multes per tenir la finca del número 47 del carrer Santa Eugènia de Girona abandonada i plena de brutícia des de fa diversos anys.

L'estat d'abandonament del solar va quedar al descobert fa poc més d'una setmana després que uns lladres s'enduguessin la tanca metàl·lica que protegia l'accés al solar des de la vorera, probalement per vendre-la.

Els residents de la zona feia temps que es queixaven de la brutícia que es veia ja des de l'exterior i l'Ajuntament de Girona va començar a fer requeriments a la promotora, Girona 22 La Rodona SL, per tal que netegessin la finca, la mantinguessin en bon estat i arreglessin les parers mitgeres dels edificis dels dos costats. Com que la societat no va atendre les peticions, posteriorment s'ha iniciat un procés sancionador. Fonts municipals han assenyalat que s'han arribat a posar sis multes de 3.000 euros cadascuna i que en alguna ocasió en no poder-se notificar directament la sanció als propietaris s'ha acabat publicant un edicte al Butlletí Oficial de la Província (BOP) per tal de donar validesa a la multa. En total, doncs, són uns 18.000 euros.

La situació de deixadesa era tal que l'Ajuntament de Girona ha decidit actuar subsidiàriament. Sobretot des que des des de la vorera s'hi podien veure bidons, pneumàtics, llaunes, plàstics i altres objectes abandonats, a més a més de plantes i males herbes que amb el pas del temps han anat creixent. Alguns veïns assenyalaven que també hi havien vist rates. La neteja que van fer les brigades municipals i la construcció d'un nou mur de protecció per evitar que ningú pugui accedir al solar és només el primer pas per condicionar la finca del carrer Santa Eugènia. S'ha aprofitat per alinear el mur a les façanes de la resta de finques, ja que fins ara ocupava mitja vorera. Probablement, seran les mateixes brigades les que s'encarregran de fer una nova neteja a fons de tot el solar.