El Parlament Europeu dels Joves es reunirà demà a Girona. La trobada, que es farà a l'Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat, servirà per parlar de temes d'actualitat com ara conflictes socials, educació, cultura i economia, entre altres.

La trobada se celebrarà de les nou del matí a les sis de la tarda. Enguany participaran a la sessió de Girona vuit instituts: l'institut Vicens Vives, l'institut Sobrequés, l'institut Narcís Xifra, el Bell-Lloc del Pla, el Montessori-Palau, el St.George's School, l'Institut Rafael Campalans (Anglès) i l'institut Brugulat (Banyoles). Cada institut enviarà un grup d'entre sis i vuit estudiants acompanyats d'un professor. En total hi haurà una setantena de persones. Els estudiants que ?participen en aquestes sessions, tenen entre setze i disset anys i debaten utilitzant l'anglès en tot moment.

El Parlament Europeu dels Joves és una associació d'àmbit europeu, apartidista i sense ànim de lucre, que organitza diferents trobades regularment amb l'objectiu de citar estudiants que formen part de l'excel·lència acadèmica d'escoles públiques i privades.

Alguns centres seran seleccionats per participar a la fase d'Espanya i posteriorment a la fase europea. Les conclusions dels debats seran tingudes en consideració pel Parlament Europeu d'Estrasburg.