En els darrers anys l´oci nocturn de la ciutat ha viscut una transformació, tan pel que fa a l´obertura de nous locals, com de l´augment de la qualitat i de la diversitat de l´oferta. Tot això ha fet que l´oci nocturn s´hagi obert a nous públics i s´hagi adaptat a noves exigències, convertint la ciutat en un punt de referència de les comarques gironines i creant una atracció que no existia en relació a l´oci nocturn.

En aquest context, les Veles-terrassa que han desenvolupat la seva activitat ininterrompudament des de l´any 1990 en el parc municipal de la Devesa de Girona i que en el seu moment van articular una oferta complementària de l´oci nocturn a la ciutat, actualment s´han convertit en un model obsolet, que no aposta per l´oci cultural, la convivència i la qualitat. A més, l´absència de nous plantejaments en el format, en la direcció de la inversió, de l´adaptació a les noves exigències han fet que perdin qualitat, clientela i deixin de representar un valor afegit i una complementarietat nova a l´oferta estable existent.

Per altra banda les Veles-terrassa, segons recorda la tinenta d´alcalde de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, "no han estat absents dels problemes que genera la seva activitat d´oci nocturn, especialment pel que fa al soroll i els derivats de la concentració del públic assistent que ha motivat nombroses i reiterades queixes de veïns de la zona, malgrat les mesures de control establertes".

A més a més, tenint en compte que el desenvolupament de l´activitat de les Veles-terrassa en el seu emplaçament habitual, entra en conflicte amb la protecció del Parc de la Devesa; comporta la necessitat de crear un nou format que permeti recuperar l´atractiu inicial que tenien les Veles-terrassa i ser un reclam de qualitat per l´oci a l´aire lliure durant les nits d´estiu, pensant en un nou emplaçament i una nova concepció de model que sigui compatible amb el dret al descans dels veïns.